Esztétikai fogászat

Fogfehérítés

Rendelőnkben többféle fehérítési technika is elérhető. Lehetőség van rendelői, 1-2 alkalmas fehérítési technikát igénybe venni, mely gyors és látványos eredménnyel szolgál. Illetve igény szerint más technikát is alkalmazunk, mely során otthon végezhető el a fehérítés folyamat (“home bleaching”). Ehhez egy speciális sínt készítünk, melybe a fehérítő anyag kerül majd a fehérítések alkalmával. Ez egy lassabb ám esetenként tartósabb eredménnyel járó megoldás.

Belső fehérítés

Gyökérkezelet fogaknál gyakori jelenség a fogak sárgás/barnás elszíneződése, ez a front régióban különösen zavarhatja az esztétikát. Erre megoldást kínálunk belső fogfehérítésnek nevezett eljárással. Rendelőnkben az úgynevezett “walking bleach” technikát alkalmazzuk: kezelés több alkalmat vesz igénybe, mivel a fehérítő anyag idővel, a fog belseje felől fejti ki a hatását. A kezelések száma 1-3 között változik, a kívánt hatékonyságot szem előtt tartva. 

Kerámia héjak, koronák, betétek

Teljes kerámia pótlások a mai magasan fejlett technológiának köszönhetően kiválóan tudják utánozni az elveszett, pótolni kívánt fogszövetet.

Kerámia héjakat és koronákat első sorban front régióban használjuk. A modern esztétikai követelményeknek megfelelő anyag választás. Szomszédos fogakhoz élethűen hasonuló végeredményt biztosít. Héjak készítése esetén lehetőség van a tervezett forma, hossz előzetes “lepróbálására”, így könnyebben érhető el a páciens és a fogorvos által elvárt és kívánt eredmény.  Viszont azt fontos megemlíteni, hogy ezen anyag magasan technika szenzitív, így a pótlások készítését alapos mérlegelés előzi meg, befolyásolhatja a döntést a meglévő foganyag mennyisége és minősége, előzetes gyökérkezelés, szájhigiénia.

park-esztetika